Zuhant a tőzsdén a Lázár városával tengelyt akasztó cég

Vágólapra másolva!
Hétfőn dél után nem sokkal az áresés miatt fel kellett függeszteni a pesti tőzsdén a Hódmezővásárhellyel elszámolási vitába keveredő E-Star részvényének kereskedését. A cég papírja végül több mint 8 százalékos mníuszban zárta a napot.
Vágólapra másolva!

Hat perccel fél egy előtt több mint tízszázalékos mínuszba került az E-Star energiaipari vállalat részvényének árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, ezért a szabályok értelmében öt percre felfüggesztették a kereskedését.

Vasárnap este jelent meg a cég közleménye arról, hogy az E-Star szerződést bont a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá nemrég kinevezett Lázár János által vezetett Hódmezővásárhely önkormányzatával, annak százmillió forintot meghaladó tartozása miatt. A város jegyzője tagadta, hogy Hódmezővásárhely tartozna a gázszolgáltatónak. (Minderről bővebben itt olvashat.)

A felfüggesztés nem állította meg a papír esését, negyed kettőkor már csak 1450 forintba került, ami 11,47 százalékos mínuszt jelent az 1638 forintos pénteki záróárhoz képest. Később 12 százalék fölött is volt a veszteség, a záráskor pedig 8,42 százalékon állt meg.

Az E-Star árfolyama gyakorlatilag egy éve folyamatosan csökken, tavaly júniusban még több mint 12 ezer forint volt egy részvényének az értéke.