Visszavenné a MÁV a Cargo egy részét

Vágólapra másolva!
Visszaszerezheti a korábban eladott MÁV Cargo egy részét a kormány - értesült a Magyar Nemzet. Az osztrák szövetségi vasút elnöke Budapesten Németh Lászlóné fejlesztési miniszterrel tárgyal. Céljuk, hogy a két cég közösen jelenjen meg a kis-ázsiai piacokon, ahol komoly növekedésben bíznak.
Vágólapra másolva!

Tárgyalások folynak arról, hogy a Rail Cargo Hungariába, az osztrák kézben lévő egykori MÁV-os teherszállító cégbe részben visszatérjen a magyar tulajdonos, így a MÁV és az osztrák vasút közösen jelenhetne meg a balkáni és kis-ázsiai piacokon, ahol dinamikus fejlődés lehet az elkövetkező években - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap értesülését, hogy e célból Christian Kern, az osztrák szövetségi vasút, az ÖBB vezetője Budapesten tárgyal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban is megerősítették. A tárgyaláson részt vesz Németh Lászlóné fejlesztési miniszter és Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az osztrák félnek a délkeleti expanzióban való magyar részvétel főként azért lenne érdeke, mert így biztos lehetne abban, hogy nem éri kellemetlen meglepetés a magyar piacon, miként korábban, amikor a pályahasználati díj jelentős emelése rontotta a jövedelmezőségét. Ugyancsak segítségére lehetne a terjeszkedésben, ha hozzáférhetne a magyar mozdonyflottához.