Vágólapra másolva!
Hat régióban működő mikrovállalkozások fejlesztésére biztosít a tervezettnél 3 milliárd forinttal többet a Nemzeti Fejlesztés Ügynökség, amely egy garanciakeretből vonja el ezt a forrást.
Vágólapra másolva!

A kormány 3 milliárd forintot átcsoportosított az Új Széchenyi-tervhez kapcsolódó mikrohitelprogramra - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pénteken az MTI-vel.

A döntés értelmében hat úgynevezett konvergenciarégió (az észak-magyarországi, az észak-alföldi, a dél-alföldi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli) jut többletforráshoz. Nem tartozik a konvergenciarégiók közé a fejlettségi szintje alapján a közép-magyarországi régió, ahol az európai uniós források felhasználására a konvergencia régiókétól eltérő szabályozás érvényes.

Az átcsoportosítás révén a mikrovállalkozások fejlesztésére szánt keretösszeg 15-ről 18 milliárd forintra növekedett, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások komplex vállalati technológiafejlesztési garanciakerete 4 milliárd forintról 1 milliárd forintra csökkent.