Balog: A cigányság potenciális munkaerő

Vágólapra másolva!
Balog Zoltán bízik abban, hogy az Európai Unió hamarosan egyre több munkát biztosít a közép-európai romáknak azokon a területeken, ahol most az Unió import munkaerőre szorul.
Vágólapra másolva!

Balog Zoltán, az emberi erőforrás miniszterének reményei szerint előbb-utóbb az Európai Unió potenciális munkaerőként, munkavállalóként is tekinteni fog a közép- és kelet-európai romákra.

Az EU-tagországok foglalkoztatási és szociális ügyekben illetékes minisztereinek luxemburgi találkozójáról az MTI-nek nyilatkozva a magyar miniszter elmondta: felszólalásában hangoztatta, hogy megfelelő képzés esetén ezek az emberek munkavállalók lehetnek olyan területeken, ahol ma Európa "importra" szorul, azaz unión kívüli országokból is érkeznek munkavállalók.

Közlése szerint a felvetésre érdekes reakciók születtek, és Ursula von der Leyen német munkaügyi miniszter arra is rámutatott, hogy pluszképzésekkel az Európai Unió is hozzájárulhat e munkaerő jobb integrálódásához, illetve ahhoz, hogy jobb minőségben tudjon dolgozni.
Balog Zoltán májusi miniszteri kinevezéséig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát vezette.