Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta szerdán José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét arról, hogy Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelmegállapodásról.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök értesítette Barrosót arról is, hogy nem nevez ki harmadik elnökhelyettest a Magyar Nemzeti Bank vezetésébe mindaddig, amíg le nem jár a jelenlegi elnök, Simor András elnök mandátuma.

Orbán Viktor ugyancsak tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét azokról az intézkedésekről, amelyek az Európai Bizottságnak, az Európai Központi Banknak és a Nemzetközi Valutaalapnak a magyar jegybanktörvényhez fűzött megjegyzései nyomán történtek.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Varga Mihály tárca nélküli miniszter az IMF ügyvezető igazgatójának, Christine Lagarde-nak, az Európai Központi Bank elnökének, Mario Draghinak és az Európai Bizottság alelnökének, pénzügyi biztosának, Olli Rehnnek küldött levelet. Ebben úgy fogalmaznak, hogy a magyar kormány elfogadta a nemzetközi intézmények által az ötoldalú tárgyalásokon megfogalmazott mindazon javaslatokat, amelyek a hiteltárgyalások megkezdésének előfeltételét képezték - közölte a jegybank az MTI-vel szerdán.

A kormány összesen öt levélben tájéákoztatja a nemzetközi szervezeteket azokról az intézkedésekről, amelyek az IMF-tárgyalások elindulásához szükségesek. Erről bővebben itt olvashat.