Nagyot szakított a H&M

Vágólapra másolva!
A terjeszkedés érdekében nem hárítja a költségeket a vásárlókra a H&M, hanem inkább lenyeli azokat, mégis a várakozásokat felülmúló nyereséget ért el a svéd ruhakereskedő-lánc.
Vágólapra másolva!

Tekintélyes, 23 százalékos profitnövekedésről számolt be a H&M a május végéig tartó üzleti negyedévben. A profit 5,2 milliárd svéd koronára, mintegy 750 millió dollárra emelkedett (166 milliárd forint), a korábbi 4,3 milliárd koronáról (138 milliárd forint). Ez jelentősen meghaladja az elemzők által várt 4,8 milliárdot - írta a Wall Street Journal.

A svéd ruhakereskedelmi lánc a válság ellenére jelentősen tudta növelni egy év alatt a bevételét, amely 27,63 milliárd koronáról (884 milliárd forint) 31,66 milliárd koronára (1013 milliárd forint) emelkedett. A növekedést segítette, hogy a tavaly megemelkedő pamutárak már nem rontják az eredményt, illetve a dollár árfolyama sem hat negatívan. A cég viszont arra számít, hogy a dollár gyengülése miatt romlani fog az eredmény 2012 második felében.

A H&M közölte, hogy a stratégiájuk az marad, hogy akár magas költségszintet is lenyelnek, de nem terhelik át azokat az árakon keresztül a vásárlókra, mert piaci részesedést akarnak szerezni. A cég 275 üzlet nyitását tervezi.