Előleget ad a vállalkozásoknak a kormány

Vágólapra másolva!
Az európai uniós források kifizetésének felgyorsítása érdekében két új előfinanszírozási rendszert hozott létre a kormány a vállalkozásoknak és önkormányzatoknak. Ezen túl egy 50 milliárd forintos alap az uniós forrásokra pályázó önkormányzatoknak garantálja az önerőt.
Vágólapra másolva!

A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az európai uniós források kifizetésének felgyorsítása érdekében két új előfinanszírozási rendszert biztosít a vállalkozások és az önkormányzatok részére - közölte pénteken a Kormányszóvivői Iroda.

A vállalkozások számára 30 százalékos előleget nyújtanak a nyertes beruházások előfinanszírozása érdekében. Emellett létrehoztak egy 50 milliárd forintos alapot az uniós forrásokra pályázó önkormányzatoknak, amely garantálja nekik a szükséges önerőt.

A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint ezek a döntések elősegítik a gazdasági növekedést, amely ösztönzőleg hat a foglalkoztatásra, erősíti a meglévő és új munkahelyeket, így tovább folytatódik a foglalkoztatás bővülése, amely a kormányváltás óta már 80 000 új munkahelyet eredményezett.