Simor: Rosszabb a helyzet, mint vártuk

Vágólapra másolva!
Simor András jegybankelnök szerint az MNB rontani fogja a 2012-es és a 2013-as növekedési előrejelzését. A gazdaság idén recesszióba kerül, jövő évben nagyon visszafogott növekedés lehetséges.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank júniusi előrejelzésében nagy valószínűséggel rontani fogja mind a 2012-es mind pedig a 2013-as év növekedésére vonatkozó előrejelzését, a legfrissebb adatok alapján ugyanis idén recessziót, jövőre pedig egy nagyon-nagyon visszafogott növekedést prognosztizál Magyarországon - jelentette ki csütörtökön Simor András, az MNB elnöke Szombathelyen.

A jegybankelnök a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének rendezvényén elmondta: márciusi előrejelzésükben az idei évre stagnálást, a jövő évre pedig 1,5 százalékos növekedést valószínűsítettek, az első negyedéves GDP azonban 1,5 százalékos visszaesést mutatott, a csütörtök reggel nyilvánosságra került áprilisi ipari termelési adat pedig három százalékos visszaesést, ezért szavai szerint szinte elkerülhetetlen, hogy csökkentsék előrejelzésüket.