Vágólapra másolva!
Az Államadósság Kezelő Központ összesen 45 milliárd forint értékben adott el 12 hónapos kincstárjegyeket a csütörtöki aukción, az átlaghozam 7,58 százalék lett.
Vágólapra másolva!

A meghirdetett mennyiségben, de a szerdai piaci hozamnál magasabb hozam mellett értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK az év eleje óta megszokott 45 milliárd forintnyi 12 hónapos kincstárjegyet hirdetett meg jegyzésre, és ennyit is értékesített. Az elsődleges forgalmazók a 2013. május 29-én lejáró papírra 80,27 milliárd forintnyi ajánlatot tettek, ami elmarad az előző, két héttel ezelőtti aukcióra érkezett 105,79 milliárd forintos jegyzéstől.

Az aukción 7,58 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 10 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci hozamnál, az azonos futamidejű állampapírok legutóbbi - május 24-i - aukcióján kialakult hozammal pedig megegyezik. (Korábban megjelent hírünkben az MTI alapján tévesen írtuk, hogy a legutóbbi értékesítés átlaghozamánál 20 bázisponttal lettek magasabbak a csütörtöki aukción kialakult hozamok.)

Az ÁKK csütörtökön 5 éves változó kamatozású kötvényeket is értékesített, 7,5 milliárd forint értékben, a 18,85 milliárd forintnyi jegyzésre 2,5 milliárd forinttal megemelve az eredetileg meghirdetett mennyiséget.

A kötvények 95,10 százalékos átlagosan árfolyamon keltek el. Az egy hónappal korábbi értékesítésen hasonló mértékű volt az érdeklődés, akkor 19,30 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, az ÁKK pedig szintén 7,5 milliárd forintnyi ötéves papírt adott el 95,09 százalékos átlagos árfolyamon.