Versenyfelügyeleti eljárás indult a Provident ellen

Vágólapra másolva!
Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Provident Zrt. ellen, mert felmerült a gyanú, hogy a társaság nem fizette ki az ügyfeleinek visszajáró pénz egy részét - értesült a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Provident Zrt. ellen azzal az akciójával kapcsolatban, amikor ügyfelek visszakaphattak egy- vagy kétheti törlesztőrészletet akkor, ha az egész futamidő alatt pontosan fizettek - írja a Magyar Nemzet az ügy részleteit ismerő, pontosan meg nem nevezett forrásaira hivatkozva.

Az adósok egy része azért nem kapta meg a visszajáró pénzt, mert egyszerre több részletet is befizetett, vagy pedig a pontos összegnél többet adott oda a pénz beszedésével megbízott közvetítőnek. Egy érintett azt mondta a lapnak, hogy neki azért nem járt vissza az utolsó törlesztőrészlet, mert a 3950 forintos részlet befizetésekor általában négyezer forintot adott oda az egyszerűség kedvéért.

A Provident a gyanú szerint nem tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy a többletbefizetés miatt is elesnek az akcióban kínált összegtől, nem csak abban az esetben, ha nem rendezik időben a tartozást.

A társaság a lap megkeresésére azt közölte, egyelőre nem tudnak arról, hogy versenyhivatali eljárást indítottak ellenük, mert még nem kaptak hivatalos értesítést. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szintén vizsgálja a társaságot. Például megnézi, igaz-e, hogy a társaság volt ügyfelei akkor is kapnak reklámanyagokat, ha jelezték, hogy nem kérnek a személyre szóló hirdetésből.