Varga 2013-tól szeretné az IMF biztonsági hálóját

Vágólapra másolva!
A jegybanktörvény végszavazásának elhalasztása Varga Mihály szerint jót tesz az IMF-tárgyalásoknak. A miniszter szerint idén biztosított az ország finanszírozása, és 2013-tól lenne szükség az IMF biztonsági hálója.
Vágólapra másolva!

A jegybanktörvény módosításáról szóló parlamenti végszavazás elhalasztása segíteni fogja a Nemzetközi Valutalappal (IMF) tervezett tárgyalásokat akadályozó nézeteltérések feloldását - mondta Varga Mihály szerdán a Bloomberg hírügynökségnek.

Az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter erről Isztambulban beszélt abból az alkalomból, hogy részt vett a World Economic Forum rendezvényén. A szavazás elhalasztása "szükség esetén lehetőséget ad további tárgyalásokra az IMF-fel" - mondta Varga Mihály.

"Készek vagyunk azonnal tárgyalóasztalhoz ülni, amint az IMF és az Európai Bizottság eldönti, hogy mikor és milyen feltételekkel akarják kezdeni a tárgyalásokat" - tette hozzá. Varga kategorikusan cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy a magyar kormány igazából nem törekszik megállapodásra.

"Szeretnénk jó megállapodást kötni, ami előnyös az országnak, és arról biztosítja az IMF-et és az EU-t, hogy Magyarország megbízható partner" - fejtette ki a miniszter. Varga Mihály utalt arra, hogy az idén biztosított az ország finanszírozása, 2013-ban pedig Magyarország szeretne egy biztonsági hálót az IMF-től. Ugyanakkor a kormány megfontolja, hogy még a tárgyalások idején legyen-e nemzetközi kötvénykibocsátás.