Demján bankja magyar boltláncba szállt be

Vágólapra másolva!
A Gránit Bank és a Coop tulajdont szerzett egymásban. A két magyar tulajdonú cég szoros együttműködést tervez.
Vágólapra másolva!

Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben.

Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte, a magyar áruk akkor tudnak még nagyobb hányadot elfoglalni a hazai kiskereskedelemben, ha versenyképesek. Szerinte a Coop háttere alkalmas lenne arra, hogy a magyar mezőgazdasági szektorban integráló szerepet töltsön be a termelők, az élelmiszer-feldolgozók között. Rámutatott arra, hogy az államnak támogatnia kellene a hazai élelmiszerek feldolgozására létrejövő vállalatokat.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírását követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a megállapodás alapján a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeik szerint néhány hónapon belül.

Rédei István, a CO-OP HITEL Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, szerették volna bővíteni pénzügyi szolgáltatásaikat, és több bankkal is tárgyalva döntöttek a Gránit Bank mellett. Hegedűs Éva jelezte, hogy a részleteket később dolgozzák ki, várhatóan a lakossági és vállalkozói számlavezetést, a hitelezést és bankkártya-szolgáltatást ajánlják majd.

Rédei István kiemelte, hogy a Coop-hálózatnak 600 ezer törzsvásárlója van, 1600 településen vannak jelen, 32 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Több mint 1000 beszállítóval állnak kapcsolatban, közöttük 500-600 kis- és középvállalkozóval. A tavalyi árbevételük 510 milliárd forint volt.