Júliusban módosítják a jegybanktörvényt

Vágólapra másolva!
Rogán Antal szerint az Országgyűlés még a nyári szünet kezdete előtt elfogadja a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását. A Fidesz frakcióvezetője szerint addig tudnak egyeztetni az IMF-fel az esetleg szükséges módosításokról.
Vágólapra másolva!

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője biztos abban, hogy az Országgyűlés még a nyári szünet kezdete, azaz körülbelül július közepe előtt elfogadja a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását.

Rogán Antal ezt az után mondta, hogy az IMF/EU-tárgyalásokat tárca nélküli miniszterként vezető Varga Mihály kezdeményezésére a parlament úgy döntött, elhalasztja a jegybanktörvény módosításának hétfőre tervezett zárószavazását.

"Így lehetősége nyílik a kormánynak arra, hogy lefolytassa az egyeztetéseket a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a jegybanktörvényben még esetleg szükséges módosításokról" - közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Mint arról beszámoltunk, az IMF/EU-tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszter, Varga Mihály szombaton kérte meg a Fidesz frakcióvezetőjét, fontolják meg a jegybanktörvény hétfői végszavazásának elhalasztását. Varga szerint erre az IMF/EU-tárgyalások előkészítése és az elmúlt napok jegybanktörvényt érintő felvetései miatt van szükség. Rogán vasárnap közölte, hogy hétfőn nem lesz szavazás.