Pontosabb fizetésre bírhatja a cégeket a napon belüli utalás

Vágólapra másolva!
Gyorsabb fizetést, költséghatékonyságot és a fizetési morál javulását hozhatja a napon belüli utalás júliusi indulása a K&H Bank szerint.
Vágólapra másolva!

A fizetési morált is javítja a júliustól induló új, banki átutalásokra vonatkozó szabályozás, amely szerint az elektronikus megbízásokat a bankoknak már az adott napon, négy órán belül teljesíteniük kell. A K&H Bank szerint a vállalkozásoknál több pénz marad, és a költséghatékonyságot is javítja az új rendszer.

A Dun&Bradstreet európai felmérésében az szerepel, hogy Magyarországon a vállalkozások 59,2 százaléka nem teljesíti időben a számláit. Ebből viszont sokan egy nap csúszással fizetnek, így a statisztikát jelentősen javítja, ha nem kell várni arra, hogy a bank a leadás utáni nap teljesíti csak az utalást.

Németh László, a K&H marketing főosztályának vezetője szerint az új rendszer jelentős előnye, hogy felgyorsul a cégek pénzmozgása, így az adott napon megkapott pénz még ugyanazon a napon felhasználható újabb fizetésre. Nem kell továbbá a fizetési határidő előtt egy nappal elindítani az utalást, így a cég egy nappal tovább használhatja a pénzét, erre kamatot kap, vagyis több pénze lesz.