A kereskedők szerint szükség van az import tejre

Vágólapra másolva!
Budai Gyula államtitkár szerint a nagy áruházláncok megígérték, hogy csak magyar tej és trappista lesz a polcokon, az Országos Kereskedelmi Szövetség azonban nem tud erről. Az áruházláncok érdekképviselete szerint továbbra is szükséges az alacsonyabb árfekvésű tejtermékek forgalmazása.
Vágólapra másolva!

Az Országos Kereskedelmi Szövetségnek (OKSZ) nincs tudomása arról, hogy az áruházláncok kötelezettséget vállaltak volna az import UHT tej és trappista sajt levételére az üzletek polcairól - közölte az OKSZ a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményére reagálva.

A minisztérium szerda reggel közölte, hogy a nagy áruházláncok ígéretet tettek Budai Gyula államtitkárnak, hogy az import UHT tejet és a külföldről érkező trappista sajtot leveszik a polcaikról.

Az OKSZ közleménye szerint az áruházláncok a rendelkezésükre álló eszközökkel támogatják a magyar tejtermelő és -feldolgozó ipart, ugyanakkor szerintük a lakosság vásárlóerejének csökkenése szükségessé teszi az alacsonyabb árfekvésű tejtermékek forgalmazását is, és "a vásárlók nem foszthatók meg a választás lehetőségétől".