Bezárják a milliárdos kőfeldolgozót

Vágólapra másolva!
Felszámolási eljárás indult a Márgráf Márvány Gránit Feldolgozó Kft. ellen. A perkupai társaság az utóbbi években nyereséges volt, 2010-ben 1,2 milliárd forint árbevételt ért el.
Vágólapra másolva!

Elrendelték a Márgráf Kft. felszámolását - közölte a Gazdaság.hu pénteken. A gránit és márványfeldolgozó társaságot 1998-ban alapították, a cég honlapja szerint az elsők között foglalkozott Magyarországon - ipari méretekben is - természetes kövek feldolgozásával. A vállalkozás az aggteleki természetvédelmi terület mellett működteti 77 ezer négyzetméteres gyártó telephelyét Perkupán.

A Márgráf Kft. nyereségesen működött az elmúlt években, a legnagyobb árbevételét 2010-ben realizálta. Akkor 1,2 milliárd forint forgalom mellett 2,9 millió forint nyereséget könyvelhetett el. A céget tavaly év végén megpróbálták bezárni, elindult a társaság végelszámolása, de néhány napja felszámolásba fordult az eljárás. Ez előtt végrehajtást indított az adóhatóság a vállalkozás ellen. A cég az utolsó adatok szerint 42 dolgozót foglalkoztatott.