Bankfiókokat zár be és leépít az MKB

Vágólapra másolva!
Eladja romániai leányvállalatát, bezár nyolc magyarországi bankfiókot, és elbocsát 165 dolgozót az MKB Bank egy kétéves költségcsökkentési program keretében.
Vágólapra másolva!

Megválik romániai érdekeltségétől, karcsúsítja fiókhálózatát, és a változó körülményekhez igazítja költségszintjét az MKB Bank - közölte a pénzintézet csütörtökön. A közlemény szerint fő stratégiai szegmenseinek megerősítése és működésének hatékonyabbá tétele mellett a veszteségtermelő tevékenységek leépítésére összpontosít az MKB a továbbra is kedvezőtlen működési környezetben.

A bajor tulajdonos, a BayernLB által is támogatott koncepció értelmében az MKB Banknak az egyébként jó adottságokkal bíró fő stratégiai szegmenseinek megerősítésére kell koncentrálnia. Ezekben a szegmensekben a bank tavaly is meg tudta őrizni jövedelemtermelő képességét, csaknem 10 milliárd forint adózás előtti eredményt érve el - közölte a bank.

Nyolc bankfiók is bezár

A stratégia másik alappillére a veszteséget okozó tevékenységek leépítése. Kezdeti lépésként az MKB Bank 2012. április 6-án adásvételi szerződést írt alá romániai érdekeltsége, az MKB Romexterra értékesítéséről.

Jelenlegi költségszintjét több mint 8 milliárd forinttal szállítja lejjebb az MKB, kétéves költségcsökkentési program keretében. A tájékoztatás szerint a banki szervezet karcsúbbá tétele várhatóan nyolc, kevésbé jövedelmező bankfiók működésének szüneteltetésével, illetve 165 fős létszámleépítéssel jár együtt.