Ötmilliárd forintot bukott az FHB Bank

Vágólapra másolva!
A nemzetközi szabályok szerint készített csoportszintű beszámoló szerint 5,6 milliárd forintos veszteséget szenvedett el az FHB 2011-ben. Spéder Zoltán, a bank elnöke megjegyezte: a tavalyi év a kihívások, a meglepetések és a viharzóna éve volt.
Vágólapra másolva!

Megtartotta éves közgyűlését az FHB Bank, amely a magyar számviteli szabályok szerinti beszámolóját 804,475 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,852 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. A nemzetközi pénzügyi beszámolási szabályok (IFRS) szerinti konszolidált üzleti jelentést 816,114 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 5,618 milliárd forint veszteséggel fogadta el a közgyűlés. A bank a mérleg szerinti veszteséget az eredménytartalék terhére számolja el.

Spéder Zoltánnak, az igazgatóság elnökének értékelése szerint 2011 a kihívások, a meglepetések és a viharzóna éve volt, s a bank a lehetőségekhez képest sikeresen teljesített. Hozzátette, tavaly számos szabályozási kihívás érte a bankszektort, ezeknek igyekeztek megfelelni. A banki különadó és végtörlesztés nélkül a bank konszolidált IFRS szerinti adózott profitja 7,3 milliárd forint volt.

Az igazgatóság elnöke hangsúlyozta: a tőkearányos és eszközarányos megtérülési mutatók visszaigazolják, hogy az Allianz Bank megvásárlásával, az Allianz Biztosítóval kötött megállapodással és az új stratégiával helyes útra lépett a bank.

A közgyűlés döntött arról is, hogy az FHB Jelzálogbank - hasonlóan az előző évhez - a 2011-es év után sem fizet osztalékot.