Egy Benetton ment, a másik érkezett

Vágólapra másolva!
Leköszönt 47 év után a nevét viselő, színes, sportos ruhaneműiről ismert olasz divatcég éléről Luciano Benetton. Az alapító-tulajdonost fia, Alessandro követi az elnöki székben - jelentette be a Benetton a közleményében.
Vágólapra másolva!

"A 48 éves Alessandro Benetton a Benetton csoport új elnöke, akit a csoport igazgatótanácsa nevezett ki erre a feladatra titkos szavazással. Alessandro Benetton fogja irányítani a vállalatot, gyorsítva a növekedés és a jövedelmezőség javítását, mindezt a piacok átalakulása közepette, amit az adósságválság súlyosbít" - olvasható az észak-olaszországi Ponzano Venetóban székelő Benetton szerdai állásfoglalásában.

Mint hozzátették, meg akarják erősíteni a "fontos pontokat". A cég 120 országban több mint 6500 üzlettel van jelen. "Elkötelezettség, kreativitás, fiatalság. Ez a Benetton három jövőbeli tengelye" - mondta az új vezető.

A Dél-Európát különösen sújtó recesszió, valamint a nyersanyagárak növekedése miatt a cégcsoport 2011-ben 28,3 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, az eladások egy százalékkal csökkentek.