Győrben készül nyártól az első Audi A3 limuzin

Vágólapra másolva!
A modell próbagyártása nyáron kezdődik - írja a Világgazdaság. Az év végéig tervezett nyolcvanból már tizenöt mérnököt felvett a cég.
Vágólapra másolva!

Nyáron kezdődik meg Győrben annak az Audi A3 modellnek a próbagyártása, amelynek sorozatgyártását a jövő év elejére programozta az Audi - írja a Világgazdaság hétfői száma. A csak ferde hátú karosszériával készülő A3 új változata, a négyajtós limuzin lesz az új gyár első terméke.

A több mint 900 millió eurós beruházás nemcsak a járműgyár építésére terjed ki, a beruházás részeként május 2-án avatják fel a győri Széchenyi István Egyetemen azt a közös tanszéknek otthont adó épületet, amelyben közel 500 tanulót oktathatnak. Az új, közel ezer négyzetméteres épületben laborok és motorjárató padok is létesültek. Az épület a város, az egyetem és az Audi Hungaria közös beruházásaként készült el.

Az év végéig tervezett nyolcvanból már tizenöt mérnököt felvett a cég. Május végén lesz az egyébként szervezeti egységként elindított kísérleti motorgyártó központ szintén újonnan létesített épületegyüttesének az átadása. A vállalat nem csupán az Audi, hanem a Volkswagen-konszern többi márkája számára is szállít motorokat.