Volánbusz-vezér: Velem ez nem fog menni

Vágólapra másolva!
Felmondott a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, Mészáros László hivatalosan nem indokolta a döntését. Az Indóház közlekedési hírportál szerint a vezérigazgató a közösségi közlekedés átalakítása miatt távozik.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését Mészáros László, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója - ezt a vezérigazgató közölte kedden.

Az hírt hétfőn közölte az Indóház egy, az Index fórumán megjelent, a busztársaság alkalmazottainak szóló levélre hivatkozva. A fórumra felkerült, az Indóház szerint valódi levélben Mészáros úgy fogalmaz, "hogy döntésem indoka, hogy a hozzám eljutott szakmai anyagokból származó értesüléseim szerint a közösségi közlekedés átalakításának koncepciója, amelynek végrehajtására annak idején szerződtem, olyannyira megváltozott, hogy az már biztosan egy - tőlem különböző - másik személyt kíván. Esetleges fenntartásaimmal pedig nem szeretném, akár akaratomon kívül is, bármilyen módon akadályozni a folyamatot, amely végcéljának szükségességéről határozottan meg vagyok győződve." A levél szerint a távozó vezérigazgató az átadás-átvétel lezárulásáig ellátja a munkaköréből adódó feladatokat.

A kormány közlekedési koncepciója alapjaiban változott meg, miután a területet felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) élén Németh Lászlóné váltotta Fellegi Tamást. Az NFM új tervei szerint harmadára-negyedére csökkenhet a Volán-társaságok száma, az utazási kedvezmények csúcsidőben nem lennének érvényesek, megvágják a párhuzamosan közlekedő vasút- és autóbuszjáratok számát, átalakítják a MÁV-ot és a Volánokat, e-útdíjat vezetnének be.

A Népszabadság vasárnap írta meg, hogy információi szerint május elejétől távozik posztjáról Szarvas Ferenc, a MÁV vezérigazgatója is.