Exportfinanszírozó hitelprogram az Eximbanktól

Vágólapra másolva!
További egy évig működtet az Eximbank exportfinanszírozó hitelprogramot a kis- és középvállalkozások számára. A bank közleménye szerint a kkv-k nemzetközileg is versenyképes árazású forráshoz juthatnak a hitellel.
Vágólapra másolva!

Az Eximbank 2012-ben is működtet exportfinanszírozó hitelprogramot a kis- és középvállalkozások számára - közölte az Eximbank tulajdonosi jogait gyakorló MFB Zrt. kedden. A program keretében az Eximbank újabb egy évre írt alá refinanszírozási hitelkeret-szerződéseket kilenc kereskedelmi bankkal: Budapest Bank, CIB, Commerzbank, K&H, MKB, OTP, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit.

Az Eximbank által tavaly kidolgozott és az eddigi tapasztalatok alapján az idén továbbfejlesztett fix kamatozású, középlejáratú (2-5 éves) euróhitel-konstrukció 2013. március 31-ig vehető igénybe a partner kereskedelmi bankokon keresztül. Az exportőrök forgóeszköz-finanszírozását tartós, több évre kiszámítható feltételekkel biztosító lehetőséggel a hazai kkv szektor a régiós versenytársaik számára elérhetőhöz hasonló, nemzetközileg is versenyképes árazású forráshoz jut - áll a közleményben.

E hitelkonstrukció keretében már a bevezetés évében mintegy 60 hazai kis- és közepes vállalat jutott összesen közel 20 milliárd forint forráshoz az ország 15 megyéjében és a fővárosban. Ezen belül a teljes összeg mintegy egyharmada a hátrányos helyzetű megyékbe jutott el. E cégek közvetlenül összesen 8200 főt foglalkoztatnak.