Magyaré lesz az első kecskeméti Mercedes

Vágólapra másolva!
Kétezer Mercedest gyártottak le eddig a kecskeméti autógyárban, az első autók pedig hétfőn hagyják el az üzemet. Az első 50 autót Magyarországon fogják értékesíteni.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz új kecskeméti személyautógyárában eddig kétezer értékesítésre gyártott személygépkocsi készült el, melyek első szállítmánya hétfőn hagyja el az üzemet - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn. Az első 50 darab B osztályú Mercedes a magyarországi kereskedőkön keresztül magyar vásárlókhoz kerül - mondta a kecskeméti gyár igazgatója a Hovány cégcsoport kecskeméti Mercedes-szalonjában szombaton este tartott rendezvényen.

A március 29-ei gyárátadáson Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója elmondta: a kecskeméti gyárban évente 100-120 ezer személygépkocsit gyártanak, mely a rastatti gyárral együtt már elegendő kapacitás arra, hogy ki tudják elégíteni a részben új vevői igényeket a prémium-kompakt kategóriában is. Dieter Zetsche bejelentette: az új B osztály autóira már több mint százezer rendelés érkezett. Az [origo] ott volt a gyárátadón, a helyszíni riportot itt olvashatja el.

A stuttgarti székhelyű Mercedes-Benz konszern 2008. június 18-án jelentette be, hogy Magyarországon fogja gyártani új generációs Mercedes A és B modelljeit s hogy a mintegy 800 millió eurós beruházással megvalósuló, 2500 főt foglalkoztató üzemet Kecskeméten építik fel. Már a gyártás beindításának a napján bejelentették, hogy az év végéig a dolgozók létszámát 3 ezerre emelik, mert az év második felében egy négyajtós kupé gyártásának az előkészületeit is megkezdik Kecskeméten, melyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat.