Magyar befektetőket vert át egy clevelandi cég

Vágólapra másolva!
Egy online beruházásokkal foglalkozó amerikai cég nem tudta kifizetni magyar befektetőinek a számukra garantált 0,05-1,25 százalékos napi kamatot, ezért az ohiói ügyészség eljárást indított.  
Vágólapra másolva!

Több százezer dollárt csalt ki magyar befektetőktől egy Cleveland környéki, online beruházásokkal foglalkozó cég, amelynek tulajdonosa ellen pénteken bírósági keresetet nyújtott be az ohiói főügyész.

A Steven Sigman vezette Company Express januárban fejezte be működését. December óta a cég több mint 170 ügyfele emelt panaszt Mike DeWine állami főügyész hivatalánál. Sigmannek a LinkedIn közösségi portálon lévő profilján megjelent zavaros magyarázata szerint a Company Expresst azért kellett bezárni, mert nemzetközi bűnözők "nagy mennyiségű csalást" valósítottak meg "vállalatok kereskedelmi számláin keresztül". A volt cégvezető ügyvédei tanácsára nem kívánt nyilatkozni.

A kereset szerint a cég nem tudta kifizetni a befektetőknek a számukra garantált 0,05-1,25 százalékos napi kamatot. Egy olaszországi kuncsaft kivételével a cég ügyfelei mind magyarországiak voltak. A főügyész felkérte a Company Express ügyfeleit, hogy tegyenek panaszt.