Májusig eldől Győr és Gönyű csatája

Vágólapra másolva!
Május végére születhet döntés arról, melyik cég és hol építheti fel az Audi logisztikai parkját. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Győr és a Gönyű harcol a többmilliárdos beruházásért.
Vágólapra másolva!

Az ajánlatok kiértékelése elkezdődött, folynak az egyeztetések Győr város képviselőivel, illetve a gönyűi kikötő vagyonkezelőjével - közölte pénteken az Audi.

A cég arról nem adott tájékoztatást, hogy hány ajánlat érkezett, mindössze annyit mondtak: magyar és külföldi cégek is szerepelnek a listán. Az Audi május végéig dönt a helyszínről.

Lőre Péter, az Audi kommunikációs igazgatója március közepén az [origo]-nak azt mondta, a logisztikai park létesítéséről, üzemeltetéséről szóló pályázat szerint a logisztikai parkban lévő csarnoknak több tízezer négyzetméteresnek kell lennie, a beruházás értéke pedig több milliárd forintra rúg.

A pályázaton indulóknak arra kell figyelniük, hogy az Audi-gyárat a logisztikai parkból negyedóra alatt elérjék a teherautók, vagyis kulcsfontosságú a helyszín megválasztása. A logisztikai parkot megépítő vállalkozásoknak területet kell találniuk, amely megfelel ennek a feltételnek. Egyelőre két helyszín versengéséről tudni, amely szívesen befogadná a többmilliárdos beruházást: az autógyárnak is helyet adó Győr, illetve a város dunai kikötőjeként funkcionáló Gönyű.

Utóbbit a kormány ajánlotta a park helyszínéül azért, hogy ne kelljen visszafizetni a gönyűi kikötő fejlesztésére elnyert uniós támogatást - közölte Németh Lászlóné csütörtökön.