Brüsszel dönt a Cora felvásárlásáról

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Európai Unióra testálja a döntés jogát arról, hogy az Auchan felvásárolhatja-e a Cora magyarországi üzleteit - írja a Népszabadság. Bár az Auchan vezetése bizakodó, elképzelhető, hogy bizonyos áruházaknál nem engedélyezik a felvásárlást.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió fog dönteni az Auchan-Cora felvásárlás ügyében, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) átengedte a felvásárlás engedélyezésének jogát - írja a csütörtöki Népszabadság. A GVH az összefonódásról az Európai Bizottságnak megküldte észrevételeit, és a bizottság ennek ismeretében fog dönteni.

A Népszabadság írása szerint nem példa nélküli, hogy egy itteni cégösszefonódás, -felvásárlás kapcsán uniós szinten mondják ki a végső szót, így Brüsszel adott áldást pár éve a Sparnak a Plus diszkontok felvásárlására, szerdán pedig a Rába állami felvásárlására.

Bár az Auchan vezetése bizakodó, a Népszabadság forrásai szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy bizonyos áruházaknál nem engedélyezik a felvásárlást. Az Auchan a Cora 100 milliárdos forgalmát beszámítva is csak az ötödik legnagyobb szereplője lenne a magyarországi kiskereskedelemnek, a hipermarketszegmensben már rendkívül jelentős szereplőnek számítana, illetve előfordulhat, hogy a cég regionálisan az adott területen meghatározó szerephez jutna - írja a Népszabadság.