Környezetbarát áramra áll át a Szentkirályi

Vágólapra másolva!
A Szentkirályi áramspóroló üzemmódra vált, kezdő lépésként kizárólag megújuló energiaforrásból látja el villamos árammal a gyárát.
Vágólapra másolva!

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megállapodott az MVM Partner ZRt.-vel, hogy a jövőben megújuló energiaforrásból származó villamos energiát használ az üzeme működtetéséhez.

A Szentkirályi a környezetbarát villamos energiával kereskedő MVM Partner Zöldáram programjának első együttműködő partnere. Az együttműködés keretében az ásványvízgyártó 20 millió palackot lát el a Zöldáram logóval. Az MVM Partner pedig az áramszolgáltatás mellett villamosenergia-felmérést végez a cégnél, többszintű méréssel feltárják az egyedi veszteségforrásokat, és meghatározzák a külső és belső energiaellátás biztonságát fokozó technikai, szervezési és egyéb lehetőségeket is.

Az éves szinten 5 gigawattóra villamos energiát felhasználó ásványvízgyártó arra számít, hogy a lépéssel 5-8 százalékkal csökken az áramigény. A energiafelmérést követően a cég az egy éven belül megtérülő műszaki intézkedések megvalósítását kezdi el, majd az így jelentkező megtakarításokat újabb és újabb energiafelhasználás-csökkentő fejlesztésekre fordítja.