Degeszre keresi magát a Samsung a Galaxyn

Vágólapra másolva!
A Samsung Electronics a vártnál sokkal nagyobb nyereséget ért el az idei első negyedévben. A Galaxy termékcsalád iránti kereslet meghozhatja a világ legnagyobb okostelefon-gyártója címet a cégnek.
Vágólapra másolva!

Az év első három hónapjában nyereségének megkétszereződésére számít a Samsung Electronics, köszönhetően az okostelefonjai iránti nagy keresletnek - írja a brit BBC. A cég várakozása szerint a működési nyereség eléri az 5,1 milliárd dollárt (az több mint 1000 milliárd forint) a negyedévben.

A siker a Samsung Galaxy termékcsaládnak köszönhető, amely iránti kereslet meghozhatja a világ legnagyobb okostelefon-gyártójának címét a cégnek. "Nagy meglepetés ez a nyereség, különösen úgy, hogy a bevételek nem nőttek ilyen mértékben" - mondta egy elemző a BBC-nek, aki szerint valószínűleg a korábbinál nagyobb haszonkulccsal dolgoznak az olyan csúcsmodelleknél, mint a Galaxy S és a Note.

Míg a telefonágazat virágzik, addig a chipüzletág nehéz időket él át. Ezen a területen ugyanis túlkínálat van, így a termékek ára zuhant az utóbbi időben.