A Malév-csőd nyertese a Wizz Air

Vágólapra másolva!
12 millió utasra és két számjegyű növekedésre számít a Wizz Air, amely a Malév csődje után a legnagyobb flottával rendelkezik Magyarországon. A légitársaság majdnem másfél millióval több utast szállított a legutóbbi pénzügyi évében, mint egy évvel korábban.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air több mint 11 millió utast szállított legutóbbi - 2012. március 31-én zárult - pénzügyi évében, a megelőző évben 9,6 millió utasa volt a légitársaságnak, amely az idén induló üzleti évében 12 millió utassal számol.

A légitársaság járatainak kihasználtsága elérte a 85 százalékot, a megelőző üzleti évben 84 százalék volt ez az adat. A diszkont légitársaság konkrét számokat nem közölt pénzügyi teljesítményéről, de a közleményben kiemeli, hogy "kétszámjegyű növekedésre számít a következő évben is".

A közlemény szerint bővült a társaság budapesti flottája is: a légitársaság hatodik Airbus A320-as repülőgépe szerdán érkezik a cég budapesti bázisára. A Wizz Air hangsúlyozza: az elmúlt alig három hónapban három új repülőt telepítettek Budapestre, így a Malév csődje után jelenleg nekik van a legnagyobb flottájuk Magyarországon.

A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 36 Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet tizenöt bázisán, és huszonöt ország hetven célállomását köti össze.