Szigorúan ellenőrzött malacok

Vágólapra másolva!
A sertésárun érdemes keresni az ovális hatósági pecsétet és abban a HU országjelet, amely jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék gabonaalapú takarmányon hizlalt magyar sertésből készült. Kampányt indít az Agrár Marketing Centrum.
Vágólapra másolva!

"Szigorúan ellenőrzött malacok" feliratú, a hatósági állatorvosi pecsétet imitáló kreatív anyagokkal megkezdődött az Agrármarketing Centrum idei magyar sertéskampánya. Az AMC célja, hogy felhívja a figyelmet a HU jelet tartalmazó ovális hatósági állatorvosi pecsétre.

"A hatósági állatorvosi pecsét minden húskészítményen megtalálható a csomagolt árutól a kolbászokon át a füstölt húsokig, a közepében található országjel pedig mindig pontosan jelöli a termék származását, ezért ez a legbiztosabban használható jelölés az eredet meghatározására" - indokolja a kampány központi elemének kiválasztását dr. Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A pecsét garanciát jelent arra, hogy a termék rendszeresen ellenőrzött magyar feldolgozótól került a boltba, és jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék alapanyaga is magyar volt. A fogyasztók szempontjából ez azért fontos, mert a magyar sertéseket a mai napig gabona alapú takarmányon hizlalják, ez pedig döntő módon befolyásolja a hús minőségét.

"A mesterséges tápokon nevelt malacok húsa vizenyősebb, sütéskor sokat veszít súlyából, és a gabonával etetett állatokéhoz képest íztelen: hiányoznak belőle azok a zamatok, amelyeket a magyar közízlés sertéshúsként azonosít" - mondta Éder Tamás, aki a Hússzövetség elnökeként maga is részt vesz a kampányban. A hazai alapanyag nemcsak a takarmány minősége miatt, hanem az utaztatás miatt is fontos. Az importsertések ugyanis általában élőállatként érkeznek az országba, a hosszú utaztatás pedig rendkívüli módon megviseli az állatok szervezetét.

Az egy hónapos integrált kampány a 360 citylight-plakát mellett rádiós és televíziós PR-riportokkal, sajtó- és online felületeken elhelyezett PR-cikkekkel, valamint bannerekkel operál, amelyek a www.vöröshús.hu oldalra mutatnak. Az oldalon minden lényeges információ megtalálható a vörös húsok fogyasztásával, egészségre gyakorolt hatásával, valamint a vörös hús táplálkozásban elfoglalt helyével kapcsolatban.