Felszámolnak egy Gastroyal-kötődésű ételfutárcéget

Vágólapra másolva!
Elrendelte a Fővárosi Bíróság a Caterer Food Service Kft. felszámolását, vélhetően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által indított végrehajtási eljárás miatt. A milliárdos forgalmú, offshore hátterű vendéglátócég telephelyei és a Seychelle-szigeteki tulajdonos székhelye megegyezik más, a Gastroyalhoz köthető, szintén problémás múltú vállalkozásokéval - írja a Gazdaság.hu.
Vágólapra másolva!

A Caterer Food Service Kft. felszámolását március 28-án rendelte el a Fővárosi Bíróság. A céget 2009 februárjában alapította a Seychelle-szigeteki Fleckstone International Ltd., akkor még Fleckstone Group néven. Abban az évben már 400 millió forintos árbevételt ért el a vállalkozás, 12,4 milliós profit mellett, majd 2010-ben több mint 1,4 milliárd forintos forgalom mellett 677 ezer forintos eredményt produkált.

Az adóhatóság 2010 októberében indított végrehajtást a cég ellen, hogy mekkora összeg miatt, nem tudni. A Caterer Food Service Kft. fővárosi telephelyei közül az egyik az egykori Csepel Művek területén, a másik a XI. kerületben a volt Vasvári Pál Laktanya területén van. A csepeli cím megegyezik a Gastroyalt a honlapja szerint éppen üzemeltető Experiment Food Kft. telephelyével.

A cégbe idén februárban olvadt be a Pesti Ebéd Kft, melynek szintén a csepeli címen volt telephelye. A Pesti Ebéd Kft. 2010-ben az után vette át a Gastroyal üzemeltetését a Gastroyal Food Kft.-től, hogy az étel-házhozszállító mögött álló céget a Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) 20 millió forintra büntette a fogyasztók megtévesztése miatt. A bírságot nem fizette be, később pedig megindult a felszámolása. Ez a vállalkozás is ugyanazokon a címeken rendelkezett telephelyekkel, mint a most felszámolás alá került Caterer Food.

Az ételkihordó társaság több mint 15 éves történetében nem számítanak újdonságnak a gyakori tulajdonosváltások, az offshore háttér, a végelszámolás és felszámolás alatt levő cégek sora. Az egykori milliárdos forgalmú, de folyamatosan veszteségesen üzemelő Gastroyal Food Kft. is egy Seychelle-szigeteki vállalkozás, a Larabay Continental Corp. tulajdonában állt, mely ugyanazon a címen volt bejegyezve, mint a most felszámolás alá került Caterer Food Service mögött álló Fleckstone International. Az alakulás évében a Gastroyal Food Kft. több mint 2,4 milliárd forintos árbevétel mellett 154 millió forintos veszteséget produkált a leadott beszámoló adatai szerint.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának nyilvántartása szerint Bakonyi-Kiss Attila nevén szerepel a Gastroyal több mint negyven védjegye, többek között a márka logója is. Bakonyi-Kiss Attila a kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője a Gastroyal Invest Kft.-nek, melyet 2008 novemberében alapított. A félmillió forintos jegyzett tőkéjű, vagyonkezeléssel foglalkozó társaság forgalma a legutóbbi beszámoló szerint 170 millió forintra rúgott, 37,7 milliós adózott eredmény mellett.