Erzsébet-utalványban fizetnék a családi pótlékot

Erzsébet-utalvány, Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, hideg és meleg étkezési utalvány, cafeteria
Vágólapra másolva!
A kormány tervei szerint pénz helyett utalványban fizetnének ki több szociális juttatást is. A szükséges jogszabály-módosítások kidolgozására április 15-ig kapott időt a nemzeti erőforrás miniszter.
Vágólapra másolva!

Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély. A kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az említett juttatások utalványban való biztosításának lehetőségét, módját és mértékét, valamint a szükséges jogszabály-módosításokat április 15-ig kell a kormány elé terjesztenie a miniszternek.

A kormány egyúttal felkérte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy Réthelyi Miklós vizsgálatának eredményei alapján április végéig dolgozza ki, hogy milyen lehetséges területeken lehet utalvánnyal kifizetni az Erzsébet-program keretében bizonyos szociális juttatásokat - "célhoz kötött felhasználásuk érdekében". Ezzel együtt cselekvési és ütemtervet kell készítenie a miniszternek az Erzsébet-utalvány bővítésének formáiról, a bevezetés és a működtetés költségeiről.