Ezrével rúgja ki az embereket a Yahoo

Vágólapra másolva!
Az új vezérigazgató teljesen átszervezi a Yahoo-t, amely az utóbbi időben nehezen bírja a versenyt a Google-lel vagy a Facebookkal. Több ezer embert bocsáthatnak el.
Vágólapra másolva!

Több ezer alkalmazott fokozatos elbocsátását és a vállalat teljes átalakítását jelenti be a jövő héten a Yahoo amerikai informatikai óriáscég - írja a Thomson Reuters üzleti hírügynökség névtelen forrásokra hivatkozva. A Yahoo egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést.

Az átszervezés a cég januárban hivatalba lépett új vezérigazgatója, Scott Thompson első jelentős lépése lehet. Ennek keretében a Yahoo létrehoz egy globális médiarészleget, a termékek fejlesztését pedig decentralizált részlegekre bízzák. A cég állítólag a reklámtechnológiák és az üzleti felhasználású keresők fejlesztésére kíván koncentrálni.

A Yahoo 2011 végén mintegy 14 ezer embert foglalkoztatott. A Thomson Reuters emlékeztet rá, hogy a cég bevételei már korábban csökkenni kezdtek, miután a Yahoo éles versenyben van a nagy webes riválisokkal, például a Google-lel vagy a Facebookkal.