Lemondott fizetéséről a görög miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Brüsszelben jelentette be Lukasz Papademosz, hogy az adósságválság miatt lemond a fizetéséről. A miniszterelnök a pénzügyminisztérium egy korábbi kimutatása szerint a havi 5000 eurót meghaladó javadalmazásban részesülő tisztviselők közé tartozik.
Vágólapra másolva!

Az országát sújtó adósságválságra való tekintettel lemondott a fizetéséről Lukasz Papademosz görög miniszterelnök. A Ta Nea görög lap arról számolt be, hogy a kormányfő a döntést Brüsszelben jelentette be, ahol a csütörtöki EU-csúcson az eurózóna pénzügyminiszterei többek között az Athénnak nyújtandó 130 milliárd eurós mentőcsomagról is döntenek majd.

Kormányzati források szerint Papademosz lépése "személyes elhatározás" volt, tervét a bejelentést megelőzően még a legközelebbi munkatársaival sem osztotta meg.

Papademosz fizetésének pontos összegéről nem közölt információt a miniszterelnöki hivatal. A pénzügyminisztérium egy korábbi kimutatása szerint a kormányfő a havi 5000 eurót meghaladó javadalmazásban részesülő tisztviselők közé tartozik. Február közepén az ország adósságválságára hivatkozva Karolosz Papuliasz görög államfő is lemondott a fizetéséről.