Két hét alatt megduplázódott a SZÉP-kártyások száma

Vágólapra másolva!
Nehezen állapodnak meg egymással a kibocsátó bankok a SZÉP-kártya kölcsönös elfogadásáról, miközben már 250 ezren használhatják az új cafeteriaeszközt.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi két hétben megduplázódott a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók száma, így már 250 ezren használhatják az új cafeteriaeszközt - írja a Világgazdaság csütörtöki száma. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arról tájékoztatta a lapot, hogy a február 27-i állapot szerint a kibocsátó bankok már több mint 9 ezer munkáltatóval, összesen 11 ezernél is több elfogadóhellyel kötöttek szerződést.

Ugyanakkor a SZÉP-kártya használói számára egyre bosszantóbb, hogy a kibocsátó bankok (OTP, MKB, K&H) nehezen állapodnak meg egymással a kölcsönös elfogadásról, noha ez kötelező lenne. Eddig a turizmus területéről érkeztek panaszok, hogy az elhúzódó terminálmizéria már problémát jelent a hoteleknek és az éttermeknek - írja a lap. Az elfogadóhelyeknek azért érte meg szerződést kötni a kártya kibocsátóival, mert mindössze 1,5 százalék jutalék terheli a költéseket, míg az üdülési csekknél ez 6 százalék volt.