Lefoglalta egy megrögzött szabálysértő luxuskabrióját a NAV

Vágólapra másolva!
Két év alatt több mint negyven szabálysértést követettek el egy Saab 9-3 Cabrio Vector autóval. Az ezalatt összegyűlt több mint egymillió forint bírságot csak az után fizették be, hogy a végrehajtók autómentővel elszállíttatták az autót.
Vágólapra másolva!

Két év alatt 42 közlekedésrendészeti szabályszegést követtek el egy Saab 9-3 Cabrio Vector személygépkocsival. Az ezalatt több mint egymillió forintra duzzadt bírságot azonban az autó tulajdonosa nem fizette be, így a rendőrség az adóhatósághoz fordult - közölte hétfő reggel az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előbb fizetési felszólítást küldött, majd inkasszóval próbálta leemelni a bírság összegét az autó tulajdonosának, egy budapesti betéti társaságnak a számlájáról, sikertelenül. A NAV végrehajtói ezután a cég székhelyén sem a társaság képviselőjét, sem az autót nem találták. Felkeresték a betéti társaság beltagjának másik munkahelyét, amelynek parkolójában ott állt a Saab.

A lefoglalt és a forgalomból azonnal kivont autót autómentővel kiemeltették és elszállíttatták a NAV telephelyére. Ezután nem sokkal a társaság a bírságot teljes egészében megfizette, így az adóhatóság a foglalást feloldotta, az autót átadta a tulajdonosnak, és hivatalosan is visszahelyezte a forgalomba.