Félhet az ukrán McDonald's, jön a KFC

Vágólapra másolva!
Ukrajnában vinné a Yum! Brands a KFC-t. Ezzel az ukrán gyorsétterem-piac is többszereplőssé válhat, hiszen eddig egyetlen márka, a McDonald's tüsténkedett csupán.
Vágólapra másolva!

A KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell márkák tulajdonosa, a Yum! Brands Ukrajnába viszi a KFC-t, ezzel a McDonald's-nak az egyedüli igazi konkurenciát biztosítva. A 46 millió főt számláló kelet-európai országban ugyanis a legismertebb gyorsétteremnek egyelőre nem akad klasszikus versenytársa, így a Kentucky Fried Chicken-en kívül a Burger King sincs jelen.

Az ügylethez közel álló források szerint rohamtempóban terjeszkedhet a sült csirkére szakosodott franchise, hiszen a december 14-i nyitányt követő 5 évben további 100 üzletet nyitna meg Ukrajnában. Egy étterem beindítása megközelítőleg 2 millió dollárba kerülhet.

Yum! Brands

A Yum! Brands egyik fő beszállítója, a Global Restaurant Group alelnöke, Petro Matiaszek arra hívja fel a figyelmet, hogy Ukrajnában európai viszonylatban nagyon alacsony a gyorséttermek elterjedése, a lengyel és az orosz piachoz mérten különösképpen. A vezető kijelentette, további márkákkal terjeszkednének a kelet-európai országban.