Szárnyra kaptak a szolárcégek

Vágólapra másolva!
A napenergetikai szegmens reformjára készülnek Kínában, aminek igencsak megörültek az erős, stabil piaci pozíciókkal bíró napenergiacégek. Hatalmas szárnyalások bontakoztak ki, miután Kínában felhagynának a bajba jutott szereplők támogatásával, hozzájárulva az iparágban kiépült túlzott kapacitások csökkenéséhez.
Vágólapra másolva!

Megreformálnák a kínai napenergiapiacot a WSJ értesülései szerint. A szabályozó hatóság megnyitná a kaput a piac konszolidációja és a bajba jutott napenergetikai cégek csődje előtt. Az egyesüléseket és felvásárlásokat szorgalmazó lépések mellett a kabinet a bajba jutottak állami támogatásának visszafogását tervezi, és megtiltanák a helyi kormányzatoknak is azon cégek segítését.

A szektor erős, stabil lábakon álló képviselői kirobbanó örömmel fogadták a hírt, hiszen a kínai lépések a túlzott kapacitások leépülésének esélyeivel kecsegtetnek. A Suntech árfolyama a hét közepén 16 százalékkal, az LDK Solar 12 százalékkal robbant, melyet követően azonban további érdemi emelkedés nem mutatkozott.

A nagy szereplők számára a hírek pozitívak lehetnek, hiszen a szektoron belül megindulhat végre egy konszolidáció, miközben a kormány által egy hete megemelt támogatási összegekből is nagyobb részt hasíthatnának így ki.

A Suntech árfolyama (USD)

Az LDK Solar árfolyama (USD)