Vágólapra másolva!
10 százalékot meghaladó mínusszal indíthatja a mai a Best Buy, miután a társaság alapítója, Richard Schulze és a kiskereskedelmi cég mendzsmentje egyezségre jutottak, hogy előbbi haladékot kap a vételi ajánlat tételével kapcsolatban. A CNBC infomációi szerint a végső határidő február 28-a.
Vágólapra másolva!

Tegnap még arról számoltunk be a StarTribune értesülései szerint, hogy két napon belül felvásárlási ajánlatot tehet a Best Buy alapítója, Richard Schulze az amerikai kiskereskedelmi cég 80 százalékos pakkjára, amire 15 százalékot ugrott az árfolyam.

Ennek ellenére ma arról számolt be a CNBC, hogy a a menedzsment és Schultz megállapodott a határidő kitolásáról február 28-ra. Ezt már nem díjazzák annyira a befektetők, 11 százalékos mínusszal indította a kereskedést a Best Buy kurzusa, amivel a két nappal korábbi szintekig esett vissza az árfolyam.

Elképzelhető, hogy a vevőnek még nem sikerült biztosítani teljes mértékben a forrásokat a tranzakció lebonyolításához és ennek tudható be az ügylet csúszása. A Bloomberg legutóbbi információi szerint az alapító három kockázati tőketársasáh bevonásával kívánja fedél aláhozni a Best Buy megvételét.

Best Buy (NYSE)

Forrás: [origo]