Pórul jártak a hajtánnyal a cigarettacsempészek

Vágólapra másolva!
Hajtánnyal hozták be az országba a 18 millió forintos cigarettaszállítmány a csempészek, ám a hídon elakadt a járgány. A csempészek elmenekültek, a pénzügyőrök már csak a cigerattát foglalták le, és ismeretlen tettesek ellen indítottak eljárást.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök elfogtak egy vasútvonalon érkező csempészcigaretta-szállítmányt a magyar-ukrán határon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Kedd éjszaka egy házilag barkácsolt hajtányra pakoltak több ezer doboz cigarettát a csempészek, és így, kézzel tolták át Ukrajnából. Nem jutottak sokáig, mert a Tisza-hídon a zsúfolásig megpakolt hajtány elakadt. A pénzügyőrök ezt követően érkeztek a helyszínre, ám ekkor már csak a magára hagyott hajtányt találták ott, amely körül szétszórva több mint 25 ezer doboz magyar adójegy nélküli Jing Ling cigaretta hevert.

A NAV pénzügyőrei a megtalált több mint 18 millió forint értékű cigarettaszállítmányt és a kézi hajtányt lefoglalták, és költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt eljárást indítottak ismeretlen elkövető ellen.