Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Februárban lehet csődegyezség az E-Starnál

Vágólapra másolva!
Február 4-ét tűzte ki a csődegyezségi tárgyalás időpontjának az E-Star. A hitelezőknek a csődeljárás elrendeléséről szóló hivatalos végzés megjelenésétől számítva 30 napjuk van arra, hogy bejelentsék követeléseiket és így később majd részt vehessenek az egyezségi tárgyaláson. 
Vágólapra másolva!

Az E-Star tegnap késő este tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy február 4-én 14 órára hívja össze hitelezőit csődegyezségi tárgyalásra. A tárgyalás célja az lesz, hogy az E-Star megállapodjon a hitelezőkkel az adósságok rendezésének feltételeiről. Ebbe a körbe tartoznak különböző engedmények és fizetési könnyítések, egyes követelések elengedése vagy átvállalása, illetve a korábban már általunk is pedzegetett részvény-kötvény konverzió is. Az egyezség során kell elfogadni az adós reorganizációs programját.

Egyezség akkor köthető, ha az adós az egyezséghez a szavazati joggal rendelkező hitelezőktől - a biztosított és a nem biztosított hitelezői osztályokban egyaránt - a szavazatok többségét külön-külön megkapta. Korábbi cikkünkben kitértünk arra, hogy a döntés során a mérleg nyelve akár a Raiffeisen Bank is lehet. Fontos, hogy amennyiben egyezség születik, az kiterjed azokra a hitelezőkre is, akik az egyezséghez nem járultak hozzá.

Az Equilor honlapján idő közben megjelent egy tájékoztató, melyből kiderül, hogy a hitelezők a fennálló követeléseiket a csődeljárás elrendeléséről szóló végzés közzétételétől számított 30 napon belül kell bejelenteniük az adósnak és a vagyonfelügyelőnek. A bejelentéssel egyidejűleg a követelés 1 százalékának megfelelő, de legalább 5000 és legfeljebb 100000 forint összegű nyilvántartásba-vételi díjat is meg kell fizetnie a hitelezőnek a bíróság által kirendelt vagyonfelügyelő pénzforgalmi számlájára.

E-Star
Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről