Jó üzlet a biotechnológia - osztalékot emel az Amgen

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, az Amgen tegnap osztalékemelést és részvény visszavásárlást jelentett be. A társaság negyedévente 47 centet juttat vissza a részvényeseinek a korábbi 36 cent helyett. A részvény 1 százalékot tudott emelkedni a hírre piaczárás után.
Vágólapra másolva!

Jó hírrel lepte meg befektetőit a világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, az Amgen. A társaság 31 százalékkal, 36 centről 47 centre emeli meg negyedéves osztalékfizetését. A következő kifizetésre ugyan várni kell, mert csak március 7-től érvényes a bejelentés, de mindenképpen pozitív, hogy a Bloomberg elemzői konszenzusnál magasabb lesz a kifizetés nagysága. A szakértők csak 40 centes osztalékra számítottak. A társaság osztalékhozama 2,1 százalék.

A vállalat nemcsak osztalék, hanem sajátrészvény vásárlással is juttat vissza a tulajdonosainak, hiszen 2 milliárd dollárral megnövelik a vásárlásokat. A jelenleg futó 10 milliárd dolláros programot már majdnem teljesítette a társaság, csupán fél milliárd dollárt tudnak még erre elkölteni.

Az Amgen folyamatosan keres felvásárlási célpontokat, hogy új termékekhez juthasson hozzá és ezzel a vállalatat helyzetét megerősítse. December 10-én jelentették be, hogy DeCode Geneticset 415 millió dollárért felvásárolják, míg a Micromet nevű cégért idén 1,16 milliárd dollárt fizettek. Előbbi genetikai kutatásokban tölt be fontos szerepet, utóbbi leukémia gyógyszereket fejleszt.

Amgen napi árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]