Venni fogják az új BlackBerry-ket, mint a cukrot

Vágólapra másolva!
Nagyot ralizott a Research in Motion Ltd. (TSX) részvényárfolyama, miután az egyik céget követő elemző 12 százalékkal megemelte a jövő évre várható okostelefonok eladások számát. A részvényárfolyam féléves csúcsra szállt.
Vágólapra másolva!

A BlackBerry okostelefonokat gyártó cég, a Research in Motion Ltd. (RIM) részvényárfolyama 18 százalékot ugrott, mivel a National Bank Financial egyik elemzője megemelte a várakozásait a BlackBerry 10-es szériájának eladási számaira. A tervek szerint jövő februárban kerülhetnek a boltokba a kanadai cég új készülékei. Kris Thompson elemző szerint a korábbi 31,6 millió darabos prognózisnál jóval többet, 35,5 millió darabot fog értékesíteni következő évben a társaság.

A RIM árfolyama 12,03 kanadai dollárra emelkedett, ami nagyjából fél éves csúcsot jelent. A szeptember közepi 6,10 kanadai dolláros minimum szinthez képest ezzel közel megduplázta értékét a RIM jegyzése.

Szeptember végén lepte meg a befektetőket egy a vártnál jobb második negyedéves eladási adattal, mivel a prognózisok túlságosan alulbecsülték az értékesítéseket és a piaci hangulat is nagyon negatív volt.

A Research in Motion részvényei a New York Stock Exchange-n is jegyzettek, ott azonban a tegnapi Hálaadás ünnepe miatt még nem árazódott be az új információ. A mai nyitás során ez megtörténhet, közel 18 százalékkal nyithat magasabban a papír.

RIM (TSX)