Újabb vezető távozik a Zyngától

Vágólapra másolva!
A Facebook játékok gyártója, a Zynga részvénye a tavaly decemberi piacra lépése óta folyamatosan esik. A történelmi csúcsához képest már közel 90 százalékot zuhant a papír, ráadásul újabb vezető hagyja el a süllyedőnek tűnő hajót.
Vágólapra másolva!

Nem megy jól a Facebook játékok gyártójának, a Zyngának a szekere. A társaság október elején jelezte, hogy nem lesz túl jó az idei éve, a harmadik negyedévet pedig egy közel 100 millió dolláros értékvesztés húzza majd le. A részvény a hírre 15 százalékos zuhanással reagált. Az október 24-én publikált harmadik negyedéves gyorsjelentés után pedig 12 százalékot ugrott a papír, de az árfolyam továbbra sem tudott elszakadni a mélypontjától.

Korábban a cég az Electronic Arts-cal rúgta össze a port, mivel az EA szerint a Zynga "The Ville" című játéka nagyon hajaz a Sims-re. A Zynga viszont azzal vádolta meg az Electronic Arts-ot, hogy több vezetőt is átcsábítottak. Emiatt a két vállalat perbe fogta egymást, amiről már korábban beszámoltunk.

A legfrissebb értesülések alapján újabb munkavállaló hagyja el a Zyngát. A legnagyobb online játékgyártó így már közel féltucat menedzsertől búcsúzott el az utóbbi hónapok során. A jelenlegi pénzügyi igazgató, David Wehner viszont nem az EA-hez igazol át, hanem oda, ahonnan a Zynga az árbevételének jelentős részét szerzi, a Facebookhoz.

A vállalat közleménye szerint számviteli osztályért felelős vezető lép a távozó pénzügyi igazgató helyére. A cég továbbá megerősítette éves profitvárakozását, melyet még októberben módosított lefelé. A részvény viszont nem mutatott be komolyabb reakciót piaczárás után, 0,9 százalékot tudott növekedni.

Zynga (Nasdaq)
Zynga (Nasdaq)