Sandy segítette a barkácsáruházat

Vágólapra másolva!
Eredményes negyedévről számolt be a Lowe's harmadik negyedévi gyorsjelentésében.  Az USA második legnagyobb lakberendezési- és barkács áruháza az egyes sorokon az elemzői konszenzusnál kedvezőbb számokat publikált, melyben a termékei iránt a Sandy hurrikán miatt megélénkülő kereslet is szerepet játszott. 5,4 százalékos pluszban nyithat a részvény.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen tudta növelni profitját a Lowe's a harmadik negyedévben (a vállalat pénzügyi negyedéve november 2-án zárult), ráadásul az árbevételét is hizlalni tudta a lakberendezési és barkácsáruház. Mindkét soron sikerült az elemzői konszenzust túlszárnyalnia a társaságnak.

A cég profitja az előző negyedévhez képest 76 százalékkal, 396 millió dollárra nőtt a harmadik negyedévben, ami 35 centes részvényenkénti nyereségnek felel meg. A különböző leírásoktól megtisztított érték 40 centes egy részvényre jutó nyereséget mutat, ami jelentősen magasabb a Bloomberg által megkérdezett elemzők által várt 35 centes EPS-nél.

táblázat

A vállalat árbevétele 12,1 milliárd dollárra nőtt ebben az időszakban, miközben az elemzők 11,9 milliárd dollárt vártak. Ez többek között a Sandy hurrikánnak köszönhető, ugyanis a vihar által okozott károk kijavítása, valamint főként az az előtti előkészületek miatt megnövekedett a kereslet a cég termékei iránt.

A menedzsment javított idei évre vonatkozó előrejelzésein is, szerintük 2 százalékkal tudják majd növelni eladásaikat idén tavalyhoz képest, miközben korábban csak 1 százalékos növekedést vártak. A növekedésben szerepe lehet a lakáspiaci fordulatnak is, mivel az elmúlt hónapokban több jó ingatlanpiaci makrogazdasági adat is érkezett, ráadásul a szektor felülteljesítő is. Korábban a Home Depot is kedvező negyedéves számokat tett közzé.

A Lowe részvényei kedvezően reagáltak eddig a számokra, 5,4 százalékot emelkedtek nyitás előtti kereskedésben.

Lowe Cos. (NYSE)

Forrás: [origo]