Richter célárat emelt a Jefferies

Vágólapra másolva!
Jelentősen megemelte a Richterre vonatkozó célárát a Jefferies elemzőház, melynek hátterében többek között a gyógyszergyártó cég bevételi előrejelzéseinek javulása állhat.
Vágólapra másolva!

Az HSBC és a Goldman Sachs után a Jefferies is megemelte a Richter részvényekre vonatkozó célárfolyamát. A ház elemzője a korábbi 35700 helyett 40200 forintos árfolyamot vár a gyógyszergyártó részvényeire, tartás ajánlása mellett. Ennek hátterében többek között a cég bevételi előrejelzéseinek javulása állhat, ugyanis a menedzsment szerint 3 százalékos bővülés várható az idei értékesítésekben az előrejelzett stagnálással szemben.

Ezen belül nagyobb növekedést várnak Oroszországban és Ukrajnában, és a hazai visszaesés is kisebb lehet, mivel idén már nem várnak több támogatás megvonást.

Rendkívül kedvező fejlemény továbbá, hogy a kormány és a Richter a múlt héten stratégiai megállapodást kötött. A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Richter továbbra is levonhatja a K+F kiadásai miatt a támogatott gyógyszerek után fizetendő 20 százalékos adót és az orvoslátogatói díjat. A lépés mintegy 3,5 milliárd forinttal javíthatja a 2014-től EBIT-et a jelenlegi modellünk szerint, ami eddig 2013-ig vette figyelembe a levonhatóságot.

További jó hír, hogy deficites gyógyszerkassza esetén nem kell befizetéseket eszközölnie a cégnek 2013-tól. A KBC elemzői szerint 35 milliárd forintos hiány keletkezhet 2013-ban a gyógyszerkasszában, ami a jelenlegi modelljükben 1,8 milliárd forinttal húzza le az EBIT-et.

A papírok ennek ellenére jelentős mínuszban tartózkodnak, valószínűleg az elmúlt napok emelkedését korrigáják, melyek során másfél éves csúcsán is járt az árfolyam.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]