Vágólapra másolva!
Amerika egyik legnagyobb gyógyszergyártója, az Abbott Laboratories közel 15 milliárd dollárnyi kötvényt adott el hat részletben. 2009 óta ez a legnagyobb forrásbevonás, amit lebonyolítottak. A befolyó pénzt a társaság a korábban bejelentett szétválásra használja fel, illetve a tőkehelyzetét erősíti meg.
Vágólapra másolva!

A rendkívül kedvező hozamkörnyezetet használta fel az Abbott Laboratories egysége, az AbbVie ahhoz, hogy kötvényeket adjanak el. Az elmúlt három év legnagyobb kibocsátását hajtották végre, hat részletben 14,7 milliárd dollárnyi papírt adtak el. A Bloomberg adatai alapján a 500 millió dollár és 4 milliárd dollár közötti részletekben értékesítették az instrumentumokat 3-tól 30 éves lejáratig.

A kötvényeket jó áron tudta eladni a cég, az egyik 500 millió dolláros csomag, ami változó kamatozással rendelkezik a háromhónapos LIBOR fölött 76 bázisponttal adták el, míg egy másik hároméves lejáratú pakkot az amerikai hároméves kötvényhozamhoz viszonyítva 85 bázispontos felárral dobtak piacra.

A befolyó pénzből az Abbott a társaság szétválasztását finanszírozná, valamint a cégek tőkehelyzetét erősítenék meg. Az Abbott Laboratories új egysége, az AbbVie gyógyszerekkel foglalkozik majd, míg a régi Abbott Laboratories a gyógyászati segédeszközök, táplálék kiegészítők értékesítését, gyártását bonyolítja majd.

Abbott Laboratories (NYSE)

Abbott Laboratories