Olcsóbban jutnak ingatlanhoz a cégek

Vágólapra másolva!
Csökkent az ipari és logisztikai ingatlanok értéke a válságban, több mint ötödével olcsóbbak az épületek, mint a 2007-es csúcsévben.
Vágólapra másolva!

Az európai ipari és logisztikai ingatlanok értéke 21,9 százalékkal csökkent a 2007-es krízis előtti csúcshoz képest, ezt követően is csak átlagosan 1,3 százalékkal javult - közölte a Prologis, Inc., globális vezető ipari ingatlan tulajdonos magyar leányvállalata.

A logisztikai ingatlanok 7,6 százalékos direkt megtérülést nyújtottak az elmúlt 10 évben. Ez 2 és 2,4 százalékponttal magasabb, mint az irodai, illetve kiskereskedelmi szektor direkt megtérülési mutatója.

A közlemény kiemeli: az e-kereskedelem növekedése arra kényszeríti a kiskereskedőket, hogy újraértékeljék disztribúciós csatornáikat, a kereslet és a várható növekedés kiszolgálása miatt. Az elmúlt öt évben az e-kereskedelmi értékesítések minden egymilliárd eurós növekedése 72 ezer négyzetméter raktárterület iránti keresletet eredményezett az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban.