Magyar almát présel a Coca-Cola

Vágólapra másolva!
A cég 7,5 ezer tonna feldolgozott szabolcsi almát vásárol, a közeljövőben azonban a hazai almából készült üdítők a szomszédos országok polcaira is eljuthatnak.
Vágólapra másolva!

Keddtől magyar almából készülnek a Coca-Cola itthoni piacra szánt gyümölcslevei és gyümölcsitalai - közölte a Coca-Cola Magyarország. A cég közleménye szerint mostantól teljes egészében magyar almából készülnek a Cappy gyümölcslevek és a Cappy Ice Fruit gyümölcsitalok is.

A cég a napokban 7,5 ezer tonna magyar almából készült almalésűrítmény beszállítására kötött szerződést. Az első, a vásárosnaményi Agrana feldolgozóból érkező, szabolcsi almából készült gyümölcslé-koncentrátumot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fogadta a vállalat dunaharaszti központjában.

A magyar kormány és a Coca-Cola Magyarország között négy hónappal ezelőtt aláírt stratégiai megállapodás egyik legfontosabb célja a hazai beszállítók arányának növelése és a magyar termékek exportpiacának bővítése volt - közölte a cég.

A Coca-Cola tervei között szerepel ezért, hogy a későbbiekben a környező országok piacait is magyar almából készülő gyümölcslevekkel lássa el. Az exportpiacok megnyitásával a most beszerzett mennyiségnek a duplájára, évi 15 ezer tonnára bővülhetne a hazai termelőktől vásárolt alma mennyisége, s így 100 családnak biztosíthatna megélhetést.