Ismét kötvényt vett az E-Star

Vágólapra másolva!
Tegnap tovább folytatta kötvényeinek visszavásárlását az E-Star, ezúttal kisebb mennyiségben bonyolított le tranzakciókat a cég a 2015/A és a 2016/C sorozatokban.
Vágólapra másolva!

Tegnap folytatta a kötvények visszavásárlását az E-Star ESCO. Ezúttal a 2015/A és a 2016/C sorozatok kerültek sorra, előbbiből 5,4, míg utóbbiból 0,2 millió forint névértéken vett vissza kötvényeket a már megszokott 25,74 százalékos bruttó árfolyam mellett.

Forrás: [origo]

Eddig a teljes kibocsátott kötvénymennyiség 15,8 százalékát vásárolta vissza a cég. Korábbi cikkünkben már kifejtettük, hogy a menedzsment fő célja a cég működésének fenntartása lehet. Ennek érdekében folyamatosan vásárolják vissza a kötvényeket, hogy a jövőben alacsonyabb kamatfizetési kötelezettséggel szembesüljön az amúgy is nehéz likviditási helyzetben lévő társaság. A tehercsökkentés mellett az sem mellékes, hogy egy esetleges csődvédelem során sorra kerülő csődegyezségben minél nagyobb szavazathányad támogassa a menedzsment törekvéseit.

Forrás: [origo]

Közben a helyzet tovább bonyolódik, ugyanis november 30-án nagyjából 82 millió forint kamatot kellene kifizetni a 2016/C sorozatú kötvények tulajdonosainak. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mennyi likvid forrása van a cégnek, illetve hogy a rendelkezésre álló pénzeket mire fogja használni. Mindenesetre furcsa lenne, ha a kamatok kifizetése mellett döntene a cég, miközben a kötvényeket folyamatosan óriási diszkonton vásárolja vissza a kötvényesektől.

Ma tovább folytatta a lejtmenetet az árfolyam, 5,3 százalékos csökkenéssel a kurzus távolabb került a 400 forintos szinttől